Nieuws 2024

1 jan

Cliënten stop! 

I.v.m. Ilse haar nieuwe functie is het niet mogelijk om nieuwe mensen aan te nemen. 

Vanaf dinsdag 30 april zitten wij niet langer meer op de locatie op de Hoofdstraat in Budel-Dorplein. 


Nieuws 2023

Bedankt voor jullie vertrouwen! 

Een nieuwe uitdaging!
Na ruim 20 jaar mensen te helpen die vooral voor hulp naar de praktijk kwamen, hoop ik nu o.a. ook een waardevolle bijdrage te brengen achter de voordeur.
Van 1 januari start ik (Ilse) als Sociaalmakelaar (Maarheeze/Cranendonck) en als mantelzorgondersteuner bij Cordaad Welzijn.
Een grote dank voor het vertrouwen de afgelopen jaren, de lieve hartverwarmende woorden en de vele presentjes de afgelopen dagen.
Al vast hele fijne feestdagen en een fantastisch Nieuwjaar!

Roberto & Ilse


!!Wij gaan stoppen!!

Vanaf 1 januari zal Praktijk De Weerspiegeling langzaam gaan sluiten. Gaan alleen nog de geplande cursussen en nog twee ZinRijk weekenden door. De afgelopen weken waren er al veel mensen die zich aan wilde melden, voor een cursus en viel het al op, dat er geen programma/agenda voor het nieuwe jaar stond op de site.

Dat is dus de reden... we gaan na bijna 21 dankbare jaren, met veel vriendschappen, mooie verbindingen, (ook de mensen onderling), een goed lopende praktijk en eigenlijk het leukste werk wat er is... een andere weg in slaan.

Per 'toeval' ... (zover toeval bestaat) kwam er een baan op mijn (Ilse) pad.

Waar van diep van binnen een soort roeping was. Met de insteek als dit mijn weg moet zijn, vertrouw ik daar 100% op en geef ik mij er volledig aan over, om op een andere manier het verschil in de samenleving te gaan maken. En daar ook 100% voor te gaan.

Afgelopen week, kreeg ik een telefoontje dat ik aangenomen ben.

Volgende week teken ik mijn contract en 2 januari zal mijn eerste werkdag al zijn.

Wat mijn nieuwe baan is,...maak ik later bekend en hoop dat diegene, die op de hoogte zijn, dat respect ook kunnen bewaren om het hier niet neer te zetten

Zo geeft het mij de tijd het mensen ook persoonlijk te vertellen.

want nu al zoveel felicitaties gehad, cadeautjes en bedankjes, thuis en in de praktijk, dat het allemaal wat overweldigend is.

Zelf ben ik in een en soort van 'rouwproces' gekomen, omdat ik een hele grote passie en veilige thuishaven achter ga laten!! En vele van jullie en of jullie kinderen, enorm ga missen,...al hebben jullie allemaal een plaatsje in mijn hart!

Ruim 20 jaar, één generatie rond!! Zoveel gezien, zoveel geleerd en zoveel verandering. Hoe bijzonder is dat!

De komende dagen zal er veel geregeld en afgerond worden.

Omdat de beroepsvereniging en alles weer net voor een jaar betaald was, zal aankomend jaar, bij een aanvullende verzekering, behandelingen nog vergoed worden. Maar zal daar nauwelijks nog ruimte voor zijn in een al drukke agenda.

Afspraken zijn alleen nog mogelijk voor eerdere cliënten of betrokkenen in de praktijk. Wij zullen op onze website en WhatsAppBusiness (zolang die nog blijft), straks door verwijzen naar fijne collega's waar we al jaren mee samenwerken en een aantal mensen die hier recent nog alle opleidingen en cursussen gevolgd hebben.

Waarvan twee ook startend zijn binnen Cranendonck.

Iedereen héél erg bedankt voor jullie ruim 20 jaar vertrouwen, en een nog dikkere dankjewel aan mijn lieve moeder, fantastische kinderen en een super partner, die mij altijd onvoorwaardelijk gesteund en geholpen hebben.

Veel liefs van Ilse en natuurlijk ook van Roberto

Juli 8

Opleiding Holistic Pulsing!

In en na de corona was het even stil,.... maar we zijn weer gestart met de lessen Holistic Pusing. Vandaag hebben deze kanjers dan ook deel 1 afgerond. Gefeliciteerd!

Jan

Praktijk De Weerspiegeling viert dit jaar haar 20 jarig bestaan!

In de begin jaren een behandeling of twee, drie per week. Vaak nog met zijn tweetjes, Roberto en ik samen. Veelal op locatie en later op een klein bovenkamertje in ons huis, destijds in Maarheeze. Toen nog naast mijn werkzaamheden als contructiebankwerker/lasser bij een werkgever, al wiste vele collega's me daar ook al te vinden. De eerste telefoons met internet waren net uit, nog nauwelijks ging iets per mobiel en een websites was meer iets voor de grotere bedrijven. Iets wat nu bijna niet meer te bevatten is, want wat is er veel verandert in die jaren. Niet alleen in de techniek, maar ook bij mij (Ilse) zelf. Het magnetiseren, wat eigenlijk een oeroud gebruik was over heel de wereld, werd destijds vaker als 'raar', of 'zweverig' ervaren. Gelukkig weet men tegenwoordig wel beter en wordt de waarde steeds meer gezien en er gebruik van gemaakt. Een mooie aanvulling of ondersteuning op de regulieren zorg. Zo fijn dat we in die jaren erkent werden door o.a. de zorgverzekeraars. Maar vooral de vele

sceptische mensen die later toch de stap durfde te nemen, naar een mooie manier van zelfontwikkeling/ontdekking. Toen maakte het mij nog onzeker, later bewust geworden, dat wat de ziel nog niet ervaren heeft hij niet zal begrijpen en dat is oké. Zoals ik zelf ook nooit alles zal begrijpen. 

Ondertussen wel heel wat scholingen verder, om ook mijn eigen deskundigheid verder te ontwikkelen. De uitdagingen van zelfontwikkeling en reflectie aangegaan en mijn valkuilen om gezet in kracht en ervaring.
Soms zit er aan het fijne werk, ook wel een zware keerzijde,..zoals samen met naasten begeleiding bieden, bij een laatste levensfase en dat is niet altijd in de koude kleren gaan zitten, als je met mensen zo'n intense band op bouwt. Momenten van stoppen zijn vaker door mijn hoofd gegaan. Maar altijd was de trots op de mensen die met zichzelf aan de slag gingen en de verandering die dat bracht, groter dan het verdriet bracht. Steeds beter leerde ik mee te leven, in plaats van mee te lijden. En waar de dood is, is ook leven, zo ook geboortebegeleiding en eigenlijk alles wat er tussenin zit. Ondertussen al een generatie verder, geniet ik nog iedere dag van dit prachtige vak.

Het 20 jarige bestaan willen we dit jaar dan ook goed vieren. Verschillende collega's komen workshops geven om extra diversiteit aan te bieden. Ook zullen er leuke acties en kortingen plaatsvinden als dank voor 20 jaar vertrouwen! Want zonder jullie kon dit prachtige vak niet bestaan.
Proost!! Op nog vele inspirerende en bruisende, fijne jaren! Samen op weg naar steeds mooiere uitdagingen, inzichten, een waardevol leven, met het beste eruit,... vanuit dankbaarheid, iedere dag opnieuw!

Liefs Ilse

Nieuws 2022


Nov

Praktijk beperkt open - Na 25 nov zijn tijdelijk het grootste gedeelte van onze activiteiten stil gelegd tot ongeveer februari. Deze tijd zal Ilse werkzaam zijn als mantelzorger. Behandelafspraken zullen vooral in de avond en weekend plaats vinden. Ons excuus voor het ongemak.


Okt

Eed VBAG 29 okt.

Vandaag beëdigingsbijeenkomst gehad van het VBAG, samen met 50 andere therapeuten die hun plechtige verklaring deden. Een inspiratievolle ochtend waar ieder op zijn eigen manier de eed aflegde.

Met veel dank voor de mooie jaren, met mijn hand op mijn hart, zoals de betekenis van de naam Ilse,...'God is mijn eed', al zegt;

'Zo waarlijk helpe mij God almachtig'.

Dat nog veel mensen hun zielenvreugde of rust, terug mogen vinden. Heling en herstel, vertrouwen in alle eerlijkheid in de reflectie van het leven. Hun weg mogen vinden naar de praktijk of naar collega's die hen op een waardevolle manier ondersteuning bieden.

Proost!! Proost op het leven, proost op jullie en proost op het mooie vak wat steeds meer erkent wordt, 'Energetisch therapeut'.


Jan 

VBAG - Nieuwe beroepsvereniging.

Vanaf 1 januari zijn wij aangesloten bij het VBAG. Ook deze beroepsvereniging waarborgt onze kwaliteit.

VBAG wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars erkend. Welke therapieën/ behandelingen precies vergoed worden, is afhankelijk van je verzekeringspakket. We raden je dan ook aan om altijd zelf informatie in te winnen bij je eigen zorgverzekeraar omtrent jouw specifieke polisvoorwaarden. 


Dit jaar gaan we weer mooie samenwerkingsverbanden aan. Zo zal is het mogelijk om met Kim Tijssen een afspraak te maken in onze praktijk voor een familie/systeemopstelling. Kim is van praktijk De Lichtuil en werkt vooral één op één. 
Ook zal Monique Hendrikx voor sommige al een bekent gezicht, ook dit jaar in de praktijk te vinden zijn. Monique heeft een schat van kennis als het om werken met natuurlijke oliën gaat, hoe ze werken en wanneer ze in te zetten. Zij zal een aantal keren voor jong en oud, een workshop verzorgen.  Daarnaast is Monique voetreflex therapeuten en komt ze een keer een heuse 'voeten marathon' geven. 
Francine Peters van praktijk My Way komt met numerologie voor geïnteresseerde uitleg geven, over wat getallen ons te vertellen hebben.  En Anja Spelters van spiegelkind.be komt haar cursus typologie geven en nog een lezing. Wil je op de hoogte blijven van wat deze toppers jou kunnen bieden blijf dan onze website, Instagram of Facebook volgen. 


Nieuws 2021

Dec

VVET - Einde van een tijdperk. 

Na vele prachtige jaren is tijdens de ALV van 20 november 2021 besloten dat Het Verbond Van Energetisch Therapeuten (VVET), een beroepsvereniging voor en door professionals energetische therapie, per 1 januari 2022 stopt. 

Ilse stapt net als vele collega's over naar het VBAG. Meer informatie over het VBAG is te vinden op; 

VBAG | beroepsvereniging natuurlijke geneeswijzen. 

We willen het bestuur van het VVET bedanken voor harde werk, inzet, begeleiding en het lieve bedankje en gelukwens. 


Omdat we Wkkgz (De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) geregistreerd zijn mag de praktijk voor therapeutische consulten open blijven. Al onze overige activiteiten zoals meditatie, lessen, workshops, lezingen en dergelijke starten weer wanneer mogelijk. 

Onze agenda blijven we zo goed mogelijk up-to-date houden, maar met de wisselende berichten is het niet altijd makkelijk weer alles meteen om te plannen. Ons excuus hier voor. Mocht u vragen hebben horen we die graag. 


Nov 

Keuring/visitatie - Goedgekeurd. Certificaat is afgegeven op 25-11-2021 

Onder voorwaarden dat de praktijk blijft voldoen aan de vereisten is dit certificaat geldig tot 25-11-2026.


Yes! Blij dat na de grote waterschade we weer terug kunnen naar onze locatie aan de Hoofdstraat 71 in Budel-Dorplein, Het is weer zo goed als klaar voor gebruik! Het heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Zou zeggen kom snel een keer kijken! 


Aug

De keren dat we Single wandelingen gegeven hebben, waren erg leuk, maar soms moet je keuzes maken en kijken wat het beste bij je past. Vandaag definitief besloten de stekker uit de 'Single wandelingen' te trekken en de Facebook Pagina verwijdert. Bedankt aan iedereen die deelgenomen heeft en of ons volgde op Facebook. 


Juli

In memoriam

Maandag 19 juli bereikte ons het trieste nieuws dat het noodlot hard toegeslagen had en Huub Vermeer de dag ervoor gestorven was. Huub was bij onze gasten van de weekenden een geliefde man, die altijd een keer gezellig kwam buurten en zijn ongekende wijsheid met ons deelde. Voor ons als huurders konden wij het ook niet beter treffen. Het feit dat wij al jaren lang onze weekeinde bij de familie Vermeer houden was vooral te danken aan de warme eigenaars, We wensen Nel en naasten dan ook heel veel sterkte met dit grote verlies. 


Na een korte periode ambulant en thuis werken zijn wij met onze praktijkruimte vanaf 1 augustus in De Schakel in Budel-Dorplein te vinden. Wat is het fijn om in een kleine gemeenschap te wonen en dat er met ons meegedacht werd. Dankbaar dat we naast onze workshops nu ook de mogelijkheid hebben gekregen om in een eigen praktijkruimte in te richten. 


Februari

Wegens een gesprongen waterleiding met grote waterschade tot gevolg, is onze praktijk momenteel gesloten.  Wanneer het weer toegestaan is groepen les te geven, zullen onze lopende cursussen elders verzorgd worden en vinden de behandeling ambulant plaats.


Januari

De beroepsvereniging heeft laten weten dat behandelingen op 1,5 m weer toegestaan zijn. Alle overige behandelingen waarbij contact is, blijven tot 19 januari niet mogelijk. Workshops, lessen en overige activiteiten liggen stil tot verder berichtgeving.


Nieuws 2020


December

16 dec

Lieve cliënten, cursisten, deelnemers vrienden en familie

Met pijn in mijn hart moeten we weer onze deuren sluiten en hebben we gisteren bericht van de beroepsvereniging gehad.

Tot 19 januari vinden er geen workshops, meditaties, cursussen, lessen, lezingen of andere activiteiten plaats. Zelfs geen geboorte en stervensbegeleiding.

Zelfs behandelingen mogen niet, nu juist zo vele het nodig hebben!!

...in afwachting tot we de nieuwe maatregelen van het RIVM krijgen dat we weer open mogen.

Sorry voor het ongemak.

Voor iedereen die er doorheen zit, een luisterend oor nodig heeft, telefonisch kunnen we contact blijven houden.

Tel/ WhatsApp business : 0495844286

Ik wens iedereen heel veel sterkte die op wat voor manier getroffen is.


Juli

Op 7 maart 2021 zal onze vierde editie van de Body & Soul beurs plaatsvinden in De Schakel te Budel-Dorplein. (Helaas moeten annuleren i.v.m. Covid-19.)


Sinds kort verkrijgbaar in de praktijk; Engeltjes en andere creaties van glas in (rand)lood en koperen symbolen.

Wat begon als hobby,  bleek al snel meer dan een hobby te zijn. De creaties werden vaak een bijzonder en persoonlijk geschenk.

Wil jij voor jezelf of iemand anders een origineel persoonlijk cadeau, kijk dan verder op:  

Juni 

Er is contact geweest met de gemeente i.v.m onze activiteiten. Omdat de ruimte niet geschikt is voor grotere groepen op 1,5m afstand, blijven de meditatie avonden met max 3 personen. De activiteiten zoals Spelen met energie, Magnetiseren en de opleiding Holistic Pulsing, mogen nog niet plaats vinden i.v.m. fysiek contact. 


Mei

Vanaf 11 mei is de praktijk weer geopend voor behandelingen. 

Heeft u klachten zoals

 • Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Blijf thuis, laat je testen, ziek uit. 


Maart

Ons ZinRijk weekend is geannuleerd wegens de uitbraak van COVID-19 en het advies van het RIVM


Maart

Onze praktijk is tijdelijk gesloten volgens de richtlijnen van het RIVM. We hopen u snel weer van dienst te zijn.

Voor vragen blijven wij telefonisch bereikbaar. 


Januari

Dit jaar slaan wij een jaar onze Body & Soul beurs over.

In maart 2021 hopen wij weer een geweldige beurs voor u neer te zetten en zullen de beurzen eens in de 2 jaar plaats vinden.


Nieuws 2019

Dec

EHBO diploma weer in the pocket! 

Helaas was die verlopen, dus zijn we hem opnieuw gaan halen.


Okt

Vanaf vandaag 24 okt hebben we WhatsApp Business.

En kun je ons benaderen via 0495-844286. Heb je dit nummer in je mobiele telefoon staan, zie je ons vanzelf in je WhatsApplijst staan. Het is mogelijk via deze weg een afspraak te maken, vragen te stellen of je aanmelden voor één van onze activiteiten.

Let wel op! De privacy kunnen we hier niet waarborgen! 


Nov

Nieuws van VVET (beroepsvereniging)

We zijn blij te melden dat consulten van onze VVET therapeuten ook in 2020 vergoed worden door Menzis. Bepaalde andere beroepsorganisaties worden helaas vanaf 2020 niet meer vergoed. Een reden die aangegeven is, is het gebrek aan wetenschappelijke onderbouwing. We zijn dan ook blij de nodige effort te hebben gestoken in onze literatuurstudie
“Energetische therapie; achtergronden, theorie en effectiviteit” over recent wetenschappelijk onderzoek naar energetische therapie. Deze is te vinden op de website van VVET.
Zie https://www.menzis.nl/…/alternatieve-behandelwijzen-en-gene… om te kijken welke beroepsorganisaties men erkent voor vergoeding in 2020.


Een onmenselijke ziekte; ALS
De vader van een vriendje van onze oudste, lijdt aan deze verschrikkelijk aandoening.
Een top team van vrienden en familie van Remco, Bianca en Dean zetten zich kei hard in om geld in te zamelen.
Misschien heb je de bussen al zien staan in Cranendonck of voorbij zien komen op Facebook. Vanaf vandaag hebben ook wij in de praktijk een bus staan waar je geld in kunt doneren. Draag jij een steentje bij aan het onderzoek naar deze verschrikkelijk ziekte en steun jij deze kanjers met hun weg naar de top?

Tevens willen wij deze kanjers heel veel succes wensen !

Klim je mee de Mont Ventoux op met Tour du ALS! Meld je dan nu aan! Of sponsor een deelnemers van #TourduALS! Help zo mee in de strijd tegen ALS! https://www.tourduals.nl/actie/henk-claassen…


Vorig jaar hadden we al een stagiaire van het Varendonck- College in Someren. Afgelopen week mocht er een stagiaire van het Kwadrant uit Weert een weekje meelopen.
Helaas ging i.v.m. de privacy therapeutisch sessies niet door, maar hebben we de agenda leuk weten te vullen dankzij derde.
Leren een anamnese af te nemen, een iris foto maken en analyseren, groep 1 t/m 4 een meditatieve workshop geven en een workshop intuïtief schilderen bij het GGzE.
Daarna de voorbereidingen voor ons ZinRijk weekend in Gilze.
Wat een toppertje! Leuke ervaring, fijne stagiaire. Dankbaar dat de jeugd interesse heeft in een andere manier van kijken naar de mens, een hoeveel meerwaarde dat kan bieden.
Leren is niet alleen leren uit boeken, maar kijken, voelen, luisteren en ervaren zijn zeker zo waardevol.

Mooi dat het vol verbazing zo ervaren werd.


Sep

Van 28 okt t/m 6 november kunnen er geen afspraken plaats vinden in de praktijk. De week van 28 okt zal er een stagiaire komen van het Kwadrant uit Weert. I.v.m de privacywet, zullen we andere activiteiten ondernemen zoals op de basisschool, ggz en elders. Om vervolgens op de donderdag te vertrekken voor de voorbereiding van ons 12de weekeinde in Gilze.


Bedankt voor alle felicitaties, bezoekjes en presenties. Wij kijken terug op een zeer geslaagde drukbezochte open dag


Diploma rijker! 
Roberto haalde hem al eerder maar nu heeft ook Ilse haar Iriscopie behaald. 
Nu nog heel oefenen en vanaf januari kunt u terecht voor een irisanalyse in de praktijk


Aug

Stijging van onze tarieven.

We zijn genoodzaakt onze tarieven te laten stijgen. De tarievenlijst is recent aangepast. 


Juli 

Op zondag 8 september houden we een open dag! Leuk als je even aankomt. De twee weken daarna hebben we leuke kennismaak activiteiten. Dus houdt onze agenda in de gaten! 


Zo snel kan het gaan. In juni vindt je een ruimte voor je workshops en in juli heb je de mogelijkheid en besluit je geheel over te gaan met de praktijk. Per 1 sep starten we op onze nieuwe locatie op de Hoofdstraat 71 Budel-Dorplein, ons Postadres blijft wel op de Liedekerkestraat maar hier zullen geen activiteiten of behandelingen plaats vinden.

 

Juni

We hebben een andere ruimte gevonden voor de meditatie's en workshop's. 
Zoals iedereen gewend is hier, zal ook daar het in een gezellige huiselijke ruimte zijn waarin we alleen in kleine groepen werken. 
Dat houdt dan ook in dat onze zoektocht naar een ander huis vanwege praktijkruimte kan stoppen.

En we weer wat meer workshops, meditaties en activiteiten kunnen aanbieden. 

Verschillende keren hadden we ruimtes afgehuurd, waarin we toch te veel gestoord werden door derde, en kwam er maar geen ander passend huis op ons pad. De behandelingen zoals Holistic Pulsing, Energetisch therapie en dergelijke vinden wel hier plaats.


1 t/m 3 november staat het volgende weekend op de agenda met het thema Vreugde. 
Deze editie van het ZinRijk weekend zal Innerka één van onze activiteiten verzorgen met LachYoga. 

Vandaag de bevestiging binnen gehad van onze geboekte weekenden voor 2020.

Mocht je de 1ste week van november niet kunnen en graag een keer deelnemen, zet ze vast in de agenda!
27 t/m 30 maart Thema 'Bewegin' en 6 t/m 9 november het thema 'Verbondenheid'.


Een tijdje geleden deed ik een oproep of iemand interesse had om samen de Single Wandelingen op te pakken en dat is gelukt!

Een goede vriendin van me pakt dit mee op. De Singelwandelingen zullen binnenkort weer van start gaan en Wilma van Uden gaat daarin helpen de deelnemers te begeleiden naar mooie inzichten omtrent relaties/ relatie tot jezelf.

Wil je deelnemen? Houdt dat onze fb pagina in de gaten en of onze website. Hier zullen zéér binnenkort de nieuwe plaatsen en data's bekent gemaakt worden. Wil je je vooraf al aanmelden als geinteresseerde, meldt je vast aan en we houden je via de mail op de hoogte.         


April

Weer een hele leerzame bijscholing gehad. De laatste jaren steeds meer aan stervensbegeleiding gedaan en steeds meer mensen met kanker als cliënt gehad, weer even up tot date zijn van de laatste behandelmethodes is dan wel prettig. 

Helaas komen veel mensen in aanraking met deze vervelende ziekte. Gelukkig zijn de nieuwste ontwikkelingen veel belovend. 
Maar beter voorkomen dan genezen, roken, alcohol, voeding en straling zijn en blijven toch wel de grote boosdoeners.


Aan de schaamte voorbij...
Dankbaar een bijdragen te kunnen leveren bij Samen Sterker Worden.
Trots, dat ons lief,.. zijn verhaal heeft willen delen. <3 Bij 3:06 start Roberto (ons) zijn verhaal.


#Drempels over
#Problemen onder ogen zien en aanpakken
#Weer een weg naar boven. 
#Samen, niet alleen

#herstelwerkplaats Cranendonck #samensterkerworden #ervaringsdeskundigen


Februari

Filmdag van Samen Sterker Worden / Herstelwerkplaats CranendonckErvaringsverhaal Roberto 


Praktijk " De Weerspiegeling " organiseert in Budel-Dorplein een beurs voor lichaam en ziel. Deze dag is er de mogelijkheid voor u en/of uw kinderen om deel te nemen aan een workshop of informatie in te winnen over de verschillende stromingen die de alternatieve geneeswijze of wellness kent. Er zijn stands met verkoopproducten en zitten er tal van mensen klaar bij wie u terecht kunt voor Voetreflex, Pedicure, Massage, Holistic Pulsing, Schoonheidsbehandeling, Voeding coaching, mediumschap en inzichtgevende activiteiten.

Tevens zal er een lezing te volgen zijn en is er kinder yoga in de ochtend. (programma volgt nog) Ook is er een stand van Samen Sterker Worden, de herstelwerkplaats Cranendonck en zal van iedere bezoeker 1 euro entree naar de WensAmbulance Brabant gaan. Ook hierover is deze dag meer informatie te vinden. We hopen er met zijn alle weer een mooie dag van te maken.

Entree is 3,50 inclusief consumptie koffie/thee en presentje zolang de voorraad strekt.

Kinderen tot 12 jaar zijn gratis 

Workshops en lezingen zijn gratis te volgen.


Januari

We hadden de stekker uit de Body & Soul beurs getrokken, maar het bleef toch wel kriebelen!

17 maart, in De Schakel in Budel-Dorplein,  'the place to be'!


Deze vier kanjers hebben vandaag het 1ste certificaat van Holsitic Pulsing behaald.

Trots op ze. En wat een natuurtalenten! Hoop dat ze vele mogen laten genieten en kennis mogen laten maken met de kracht van zachtheid.Vandaag ook wel een beetje trots op mijzelf dat ik na jaren Holsitic Pulsing, een grote passie in mijn leven, de kans heb gekregen de docenten opleiding te doen en nu kennis, wijsheid en ervaring na jaren door mag geven.

Nieuws 2018


Nov

Samenwerkende Beroepsgroepen Complementaire Zorg 30 november om 19:27 Gesprek CZ

Afgevaardigden van SBCZ, KAB en RBCZ hebben op 30 november jl. de Petities “Behoud de huidige vergoedingen in de complementaire zorg” en “Vergoed Energetische Therapie wel” aangeboden aan de directie van CZ. Hierna is er een open gesprek geweest waarbij zowel deze afgevaardigden als CZ hun standpunten hebben toegelicht. De voorlopige stand en de bijbehorende ondertekenden zijn al uitgereikt aan CZ. De uiteindelijk stand zal volgende week doorgegeven worden aan CZ.


Het besluit van CZ is niet alleen gebaseerd op het onderzoek, maar ook op interne cijfers van CZ en het feit dat men wil luisteren naar voor en tegenstanders van alternatieve geneeswijzen en de behoefte van hun verzekerden.

CZ wil in gesprek blijven en de relatie herstellen. Zij benadrukken dat ze de kwaliteit van de getroffen therapeuten niet in twijfel trekken en dit ook niet de reden is dat men niet meer vergoed wordt.

Voor het CZ-beleid van 2019 is geen verandering te verwachten en voor het vergoedingenbeleid voor 2020 blijven de SBCZ, KAB en RBCZ in gesprek.

!! CZ STOPT VERGOEDING IN 2019!!

Zorgverzekeraar CZ, waaronder ook Ohra, Nationale Nederlanden en tot nu toe Delta Loyd vallen, is vanaf 2019 van plan te stoppen met het vergoeden van energetische therapie vanuit het aanvullende pakket. Kom in actie en laat uw stem horen zodat CZ blijft vergoeden. U kunt dit doen door zelf contact op te nemen met CZ.


Juli

Tijd om een feestje te vieren! Vanaf 15 juli tot 15 aug hebben we een maand in het kader van 15 jaar praktijk.In 15 jaar is er veel gebeurd, veel veranderd, veel geleerd. Stukje wijzer, zowel ervaring qua behandelmethodes als in levenservaring en levenslessen.

Zolang de voorraad strekt zullen deze weken er kleine presentjes weggeven worden in de praktijk, en zullen er prijzen de deur uit gaan.

Want zonder jullie zouden we niet zichtbaar zijn! De vele 👍 en reactie op Facebook zorgen voor een goed bereik, daarom wordt er ook een prijs onder al onze volgers verloot.

Van de 15 prijzen die we weg gaan geven, zal één gratis wellness behandeling zijn. Voor iemand die het verdient, die je het gunt! Iemand die bijvoorbeeld niet aanvullend verzekerd is en een behandeling niet vergoed krijgt. Een hardwerkende moeder, iemand met zware fysieke klachten, een oma die altijd op de kindjes past, die lieve juf, aardige broer of zus, die vrijwilliger die zich altijd voor 200% inzet,die hardwerkende bouwvakker....noem het maar op. Boeken, Stenen, wierook en andere leuke cadeau's zullen de ruveau passerenWe gaan zelfs één deelname aan ons 'Spiritueel Weekend' in Gilze (voor nov 2018) verloten! Waarom? Omdat het feest is! Alle reden om ons deze dagen extra te volgen!


Juni

Naast de wekzaamheden in de praktijk gaat Ilse de werkgroep van 'Samen sterker worden'  www.samensterkerworden.nl


Mei

Het spiritueel weekende was weer top! We hebben dan ook besloten om nog even door te gaan en er voor volgend jaar twee bij te boeken. Onze weekende zijn altijd all in ( Eten, drinken, materialen, beddengoed, toeristenbelasting, handdoeken, shampoo en dergelijke benodigdheden) Aangezien de kosten van materialen en voeding behoorlijk gestegen zijn, zijn we genoodzaakt mee te stijgen in onze prijzen. Het a.s weekeinde van november 2018 behoudt dus zijn prijs van €198,-


April

Vandaag kunnen we dankbaar zeggen dat we een geschikte ruimte gevonden hebben om les in Holistic Pulsing en de V.E.L cursus te geven en dat we van harte welkom zijn bij Inukshuk (Yoga en coaching) in Maarheeze. De energie van Ingrid is super en dat is in heel het gebouw terug te voelen. Datums en overige info ...wordt vervolgt. Meer info over de praktijk / yoga studio van Ingrid kun je vinden op http://websitemaker.inukshukcoaching.com


Maart

We kunnen terug kijken op leuke samenwerking. Voor GroeiRijk heb ik (Ilse) me in mogen zetten in de week van de psychiatrie. Erg leuke en bijzondere mensen ontmoet en veel mooie gesprekken gevoerd. Zo was er ook een hele fijne samenwerking intuïtief schilderen met Ron Vogels van The Living Museum Eindhoven. Wat een mooi concept heeft die man daar neer gezet. Wat een respect!


De 'Koters in balans' is sinds dit jaar vervangen door 'Ouder & Kind middag'. Vaak vonden ouders het ook wel leuk om te blijven en even extra tijd samen en je op een andere manier verbinden levert weer op een speelse manier extra inzicht op. Zo mooi om te zien dat wanneer je vanuit je gevoel werkt, (groot) ouder & kind elkaar op de mooiste manieren kunnen helen en precies dat geven wat de ander nodig heeft. Koters in balans blijft op locaties als scholen bestaan, maar in de praktijk zijn we om naar wederom een fijne Ouder & Kind middag.


Januari

Snuffelstage

Vandaag kregen we bezoek van een jonge leerling van het Varendonck college. Zeer geïnteresseerd werden er mooie vragen gesteld en bleek ze erg leergierig. I.v.m de privacy kon ze natuurlijk niet mee kijken met cliënten. Wel hebben we samen een anamnese ingevuld en gekeken hoe het dan in zijn werk gaat. Daarna een stukje informatie over het menselijk lichaam en ze mocht het nieuwe programma voor de iriscopie analyse testen op Ilse. Tijdens uitleg van de oogannalyse was het voor iedereen erg leerzaam. Als afsluiter naar de groothandel voor edelstenen en mineralen geweest en dat maakte de dag af. Leuk een deel te mogen zijn van een stage voor deze nog jonge leerling. We wensen deze jonge dame héél veel succes met haar toekomst.

Hoera!! Roberto heeft zijn diploma Iriscopie behaald en zal na ervaring opgedaan te hebben daarmee starten in de praktijk.

Nieuws 2017


December

We hebben speciaal voor de opleiding Holistic Pulsing een nieuwe website gemaakt. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op www.holisticpulsing-opleiding.nl


Dankbaar en blij voor de gekregen kans.

Frans Lap en Lies Veens willen hun werk voort zetten en zo ontstond de kans opgeleid te worden als Holisitc Pulsing docent.

In mijn dagelijkse werkzaamheden is Holistic Pulsing een fijne manier om mee te werken en voor mij haast niet meer weg te denken. Dankbaar voor de gekregen kans, de fijne stage tijd en mooie leermomenten.

Blij dat we vanaf nu de gehele opleiding aan kunnen bieden vanuit de praktijk.


Een stukje tekst over de diplomering van de website van De Vrije Stroom:

"Een bijzondere diplomering:

Van Holistic Pulser naar Docent: Ilse Govers (Praktijk De Weerspiegeling)

De eerste afgestudeerde van de HP5 Masteropleiding.

Haar lichte touch is voor velen een hulp.

We wensen haar veel geluk met het lesgeven.

November

Voor wie bekent is met onze activiteiten en weekenden zal hem vast al kennen en vanaf 2018 zal Roberto vaker actief zijn in en rondom de praktijk. Ondertussen is hij bezig met een opleiding iriscopie en start hij in het nieuwe jaar met de opleiding Holisitic Pulsing en hoopt hiermee een mooie aanvulling te zijn.


Wij stoppen met de Body & Soul beurs. Deze zou eigenlijk plaats gevonden hebben op zo 4 maart 2018. Om meerdere redenen zijn we tot dit besluit gekomen. Het was ons een genoegen mensen bij elkaar te mogen brengen. Om zo te laten zien dat we alle een schakel zijn van een geheel. Er door een divers aanbod vele hun weg hebben mogen vinden, daar zijn we zéér dankbaar voor. Wij bedanken alle vrijwilligers, deelnemers en vooral onze bezoekers.

Liefs het team van Praktijk 'De Weerspiegeling'


  Oktober

  Het Spirituele Weekend van mei 2018 zal Marleen van Ool stage lopen.


  September

  De meditatie van 5 okt zal plaats vinden in de Borgh in Budel. Aangezien we toch beperkt zijn in de ruimte hier, is het mogelijk dat we bij sommige activiteiten uit gaan wijken.


  Al vaker kwam de vraag of het mogelijk was om op vaste dagen meditatie te geven.Vanaf 19 okt zal om en om op de donderdagavond een meditatieavond zijn. Dit is een vaste groep die momenteel al vol zit. Maar naast deze vaste meditatie avond hebben we onze andere meditaties nog.


  Maart

  Het was even stressen of alles goed geregeld was, aangezien een paar dagen van te voren Roberto met spoed opgenomen werd in het ziekenhuis en het even alles op zijn kop zette. Maar met een geweldige team hebben we het allemaal goed op kunnen vangen. De goed bezochte beurs, mooie lezingen en activiteiten, fijne bezoekers en leuke standhouders met een divers aanbod, de locatie en een geweldig team, maakte de dag compleet. Hiervoor onze dank. 

  Februari

  Een aantal keer eerder mocht ik les of meditatie geven aan groepen kinderen op school. Zoon lief wilde dat naturlijk ook eens in zijn klas en dat mocht! Super leuk en erg welkom hebben we met zijn alle er een mooie middag van mogen maken.Bedankt juf Maartje voor de mogelijkheid en voor dit leuke berichtje en foto's!

  21 februari gaf Ilse, de moeder van Ricardo, een les over edelstenen en meditatie. Iedereen mocht een steen uitkiezen, en kijken of ze daarbij iets voelde. Dit was erg interessant. Veel kinderen kozen een steen die echt bij ze paste. Ook hebben we allemaal wensen voor ons zelf en voor anderen op een wens ballon geschreven. Deze hebben we aan het einde van de middag omhoog gelaten. Alle kinderen kregen een mooie edelsteen als bedankje. Ook de juf werd goed verwend! Het was een leerzame en leuke middag.


  Januari

  Sinds 1 januari is er een nieuwe wet voor onder andere alternatieve genezers en behandelaars. Praktijk "De Weerspiegeling" voldoet aan alle eisen omtrent tuchtrecht, aansluiting bij de beroepsvereniging en de vereiste bij-en nascholing. Hier onder staat uitgelegd wat de nieuwe WKKGZ is. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kwaliteit-van-de-zorg/wet-kwaliteit-klachten-en-geschillen-zorg


  Het Verbond Van Energetisch Therapeuten is een beroepsvereniging van Energetisch Therapeuten. VVET is per 1 januari 2017 de nieuwe naam van Het Verbond van Natuurgeneeskundig therapeuten. Het Verbond is medio 2011 ontstaan door fusie van de NFPN, NVGN en VAG en in 2017 aangevuld met leden van de BHET. De fusie is tot stand gekomen na een jarenlange nauwe samenwerking binnen de koepelorganisatie. Wat houdt dat voor u in? Voor u veranderd er helemaal niets. Alleen staat er een ander logo op de factuur en hangt er een nieuw licentiebordje langs de deur.   

  Nieuws 2016


  Oktober

  Hallo nieuw logo!!! Tja het ouder logo was echt nog uit het oude tijdperk zullen we maar zeggen.

  Bedankt Lina Andziulytė van www.linartz.com, je hebt echt heel mooi neer kunnen zetten wat mijn wensen waren <3

   September

   Na ruim 13 jaar bezig te zijn met mijn werkzaamheden, komen nog regelmatig vragen als; Wat doe je nou precies? En waarvoor kan ik bij "Praktijk De Weerspiegeling" terecht? Wil je eens vrijblijvend een gesprek of wil je eens een korte behandeling ervaren, bent u van harte welkom en hebben we " Kom, maak eens kennis! " dagen in het leven geroepen. Voor de datums, zie agenda.


   Augustus

   Sinds augustus ben ik één halve ochtend in de week te vinden bij GroeiRijk ( GGZe) in Eindhoven. Hier hoop ik voor onze medemens een meerwaarde te mogen zijn in hun groeiproces, en voor mezelf meer kennis op te doen met mensen met een psychische kwetsbaarheid.                                                                                                                                                                                                                           

   Yes! De behandelingen in de praktijk zijn BTW vrij geworden!! Dit houdt in dat de prijs omlaag gaat. En dat de meesten mensen die aanvullend verzekerd zijn hun behandeling geheel vergoed krijgen. Wil jij weten of je in aanmerking komt om behandeling vergoed te krijgen. Vraag het even na bij je zorgverzekeraar.


   Juli

   Na de hartverwarmende woorden en een ontzettend fijn team. Hebben we in overleg met de Schakel in Budel-Dorplein besloten weer een nieuwe Body & Soul beurs te organiseren. Deze keer een wintereditie.

   Juni

   Body & Soul beurs was een zeer hartverwarmende mooie dag. Dankbaar voor alle aanwezige, vrijwilligers, standhouders en onze bezoekers.

   Mede dankzij jullie was het een mooie dag!


   Op dezelfde locatie als de Spirituele Weekenden, zullen we Ouder & Kind Weekenden gaan geven.

   Onze Ouder & Kind weekenden zijn nu ook te volgen op onze fb site.

   Mei

   Blij verrast. Vandaag voor mij tweejarige master opleiding Holistic Pulsing intervisie gehad en mijn eerste deel gehaald!

   Yes! Vanaf nu bevoegd de basis cursus Holistic Pulsing te geven.


   Maart

   Het begin is gemaakt!

   Samen met "De Schakel" in Budel-Dorplein organiseert een team van Praktijk "De Weerspiegeling" de Body & Soul beurs.

   U kunt terecht om kennis te maken met de verschillende stromingen omtrent lichaam en geest. Tevens zal er een leuk programma zijn waar u aan kunt deelnemen.

   Spiritueel weekend

   Omdat het zo goed bevallen is, en de deelnemers tevreden, hebben we besloten om in 2017 nog twee spirituele weekenden te gaan geven. Deze zullen in mei en september plaats vinden.


   Februari

   Spiritueel weekend was wederom een succes. Bijzonder om te zien dat na 10 minuten de groep al een mooie eenheid vormde.De zaterdag was voor verschillende even zoeken, en de thematiek "Zelfliefde" kwam bij sommige dan ook echt wel even binnen. Ook ik had een emotioneel moment, maar die mocht er zijn, fijn dat de groep dat zo ook opgevangen heeft. Want door ons zelf te mogen en durven zijn is de eenheid, de verbinding nog intenser. Eén van de mooiere momenten, vond ik toch wel de confronterende spiegel opdracht, die keurig door iedereen gedaan werd met prachtige resultaten. Wederom een groep waar ik erg dankbaar voor ben en van genoten heb.   


   Facebook Spiritueel weekend

   Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de spirituele weekenden, ben je benieuwd naar de locatie, activiteiten, de reacties lezen van deelnemers en dergelijke. Like en volg ook de Facebook pagina Spiritueel Weekend.

   Nieuws 2015


   December

   Diploma Instituut CAM.

   Natuurgeneeskundig therapeut, vakdiscipline: Energetisch Therapie


   November

   Spiritueel weekend


   Oktober

   Vanaf oktober 2015, worden mijn consulten gedeeltelijk of geheel vergoed door een aantal Zorgverzekeraars.


   September

   Diploma MBK & PSBK , CPION geaccrediteerd.

   Consulten komen daardoor in aanmerking voor vergoeding van zorgverzekeraars.


   Diploma van het ANZN Academie Natuurgeneeskunde Zuid Nederland in ontvangst mogen nemen. 


   In 2007 zou ik starten…toch werd het 2009,...in 2013 zou ik klaar zijn,…toch werd het september 2015. Met wat vertraging kan ik zeggen, Yes! Eindelijk mijn opleiding afgerond! Dankbaar voor de mooie, maar pittige jaren, de vele medestudenten die ik heb mogen ontmoeten, liefdevolle en wijze leraren, die hun kennis wilde delen. Dankbaar kijk ik terug naar een fijne leerzame tijd, met bijzondere mensen.

   Juli

   De komende (twee) jaren, ga ik de Holistic Pulsing Master opleiding doen. Zodat ik zelf bevoegd ben les te geven. Een hele eer!! Dank je Lies Veens en Frans Lap voor deze mooie kans. ♡ In september 2015 start ik.

   Nieuws 2006-2013


   Juni

   Wil je op de hoogte blijven van de laatste activiteiten in de praktijk, leuke spreuken of inspirerende teksten?

   Sinds 2 juni 2013 is praktijk "De Weerspiegeling"  te volgen op Facebook.

   Mei

   Diploma Holistic Pulsing


   2009

   Certificaat Basis numerologie


   Okt 2007 - feb 2008

   Praktijk verhuist van Maarheeze naar Budel-Dorplein   

            

   April 2007

   Hulpverlener Basale Reanimatie

   Hulpverlener Automatische Externe Defibrillator


   2006

   Diploma EHBO